En fullspäckad helg

Hjälp vad länge sedan jag skrev något. Skyller på att jag mest surfar på surfplattan nu för tiden och den är ingen höjdare att skriva blogginlägg på. Här rullar dagarna på, på fredag vankas det skolavslutning för min del, men jag jobbar på vad jag ska sysselsätta mig med i höst och håller tummarna för att allt ska gå som jag vill. Men mer om det när det börjar klarna.
 
Helgen har varit helt underbar! I fredags var jag på avslutningsmiddag med min fina responsgrupp hemma hos Carina i Bollnäs. God mat, gott vin och en massa skratt och snack. Superhärligt! Kommer bli så himla sorgligt att skiljas ifrån dessa fina människor, men vi får allt se till att hålla kontakten så att vi får veta hur det går för varandras texter.
 
I Lördags fick vi besök av Sandra med hundar på förmiddagen, så Metallica fick leka med Lempi. Det är då man inser hur stor hon börjar bli, hon var lika hög som Lempi i mankhöjd! Vår lilla fislisa, bara 4 månader. Var ska det här sluta?
 
När de hade åkt drog jag iväg på en loppisrunda och gjorde några små fynd. Bland annat ett par små dukar, en liten kruka och ett kaffefat med dekoren Blå Aster. Stannade till hos mina föräldrar och fikade och myste med mitt näst äldsta syskonbarn Edvin som fyllde två år för två veckor sedan.
 
På kvällen tog jag och Jonas med oss Metallica och gick ner till fotbollsplanerna så att hon fick springa och leka lite, plus att vi tränade inkallning och lite annat nyttigt, och hon är så duktig att ha lös, kommer fint om man ropar på henne (så länge man har godis, förstås)
 
På söndag var det mors dag, så vi började dagen med att åka till mina föräldrar för att lämna blommor till mamma. Det blev fika i trädgården och Metallica fick vara lös hela tiden. Hon höll sig för det mesta hos oss, förutom ett par utsvävningar över den nedklippta häcken till grannens tomt, men överlag funkade det bra. Vi har brukat binda henne med ett långt rep annars för att slippa passa på henne hela tiden, men i och med att hon blir bättre och bättre att ha lös så fungerar det ju, och det tycker jag är kul. Blir så stolt över henne och allt hon lär sig.
 
Vi åkte sedan hemåt för att äta lunch hos Jonas farmor och vidare till Jonas föräldrar för middag. En riktigt fullspäckad helg med en massa familjemys. Precis så som jag vill ha det. Skulle inte byta bort att bo såhär nära våra familjer för någonting i världen.
 
 
 
 
Några äldre bilder på husse och Metallica, de nyare hade jag visst inte lagt in från kameran än.

Den tiden på året

Det går mot sommar. Gräset blir grönt, träden får nya löv. Och skolan slutar. Pang liksom. Vad göra nu? Söka jobb, plugga vidare? Men vad, var, hur? Ännu ett år och jag har inte blivit något mer. Är fortfarande ingen, inget. Var skulle det finnas en plats för mig? Samtidigt som jag vill njuta av sommar, värme och att Jonas snart är ledig. Att vår fina valp växer så det knakar och bara blir vackrare och mysigare för varje dag som går.

Det ordnar sig tillslut. Det gör det alltid. Men jag önskar så att jag kunde se var det bär hän. Att jag bara hade nån liten aning. Slapp stå rådvill och slänga mig ut i det okända såhär.

Om jag bara vore bra på något. Hade något att skryta med. Men så är det inte.

Valborgsmys

Så här valborgsledigheten kommit och gått, och vi har haft en mysig minihelg tillsammans. Sista april firade vi i sällskap med Jonas familj och släkt. God mat, mysigt umgänge, sällskapsspel och vin. Metallica var med och busade för fullt med alla.

På onsdag kom Sandra med Lempi och Takida och umgicks med oss hela dagen. Jonas bröder var också med, så vi spelade både tv-spel och sällskapsspel och hade hur kul som helst. Hundarna fick träffas och busa, även om de mest sov hela dagen. Tur att vårat lilltroll kan ta det lugnt också fast hon har besök.

Nu är det tillbaka till vardagen i några dagar, med skola för mig på tisdag (när jag ska få tillbaka mitt manus från långinlämningen, spännande!) innan vi åker till stugan på onsdag. Mysigt! Hoppas vi får bättre väder nu än senast jag var där, då det regnade i en vecka i sträck. Det här är det bästa med att bo som vi gör, med i stort sett hela våra familjer inom bara ett par mil. Jag älskar att träffas och umgås med min och Jonas familj, att äta middag eller bara fika ihop. Spela spel, leka med barnen, åka på små utflykter, till badhuset eller palatset. Det finns ingen plats jag hellre skulle vara på än här.

Nu hoppas vi på finare väder så att våren drar igång. Det är ju maj, för guds skull!