Hundlivet

Ja, vad kan jag säga om det nya livet som hundägare? Det är hur bra som helst!
 
Metallica är verkligen en mysig och beskedlig valp. Hon är rumsren och sover hela nätterna, hon älskar att mysa och vara där vi är (allra helst där jag är) och tar de flesta nya situationerna med ro. Idag fick hon följa med till Jonas föräldrar för att fira Jonas pappas födelsedag tillsammans med några släktingar. Vi pratade lite fram och tillbaka om hur vi skulle göra, men eftersom hon varit så lugn och trygg hemma så tänkte vi att vi provar och ser var som händer.
 
Den korta bilresan dit gick utan problem. Lite pip i början över att behöva sitta i buren, men det gick över. Och väl där reagerade hon inte nämnvärt på att det var nytt folk och ett nytt ställe. Hon gick ett halvt varv i huset, tog sig en titt på de som var där, sedan somnade hon under köksbordet och sov i en och en halv timme. Vi fick väcka henne när vi skulle åka hem. Våran duktiga tjej!
 
Att gå i trappen har hon fått häng på, det var lite problem med att gå nedför första dagen, men det lossnade fort. Samma sake med att hoppa ner ur soffan och sängen. Hon pep lite och trampade runt innan hon vågade hoppa ner, men nu går det utan vidare. Sen har vi ganska hala golv eftersom de är nylagda, så hon glider in i både det ena och det andra när hon kommer med fart.
 
Att skaffa hund är utan tvekan det bästa vi har gjort, och vi har fått en helt underbar valp med en stor grundtrygghet och med en bra "basträning" hemifrån. Jag menar, hur många får hem en rumsren valp på 8 veckor? Vi har verkligen haft tur!
 
Nu ska jag och lilla tjejen gå ut en sista gång för ikväll. Jonas har redan lagt sig, både han och jag känner oss lite hängiga så kanske har vi en förkylning på gång i familjen. Man kan ju hoppas att vi slipper!
 
God natt från Metallica

Kommentarer
Emma säger:

Ulay har också rumsren när vi fick honom, och som du säger väldigt trygg i det mesta på en gång! Vi valde rätt kennel med andra ord ;)
Härligt att allt känns så bra! Hon är ursöt!
Ulay har fått en ny sida, har inte lyckats flytta över den gamla bloggen dit ännu men hoppas på att lyckas med det snart ;) Så nu är det ulay.se som gäller :D

Svar: Vad skönt, det är så härligt att slippa stressen med att träna rumsrenhet. De har fått en bra start i livet hos Marita och Göran :)Oh, då ska jag kika in där, vad kul! :D
lindahedberg.blogg.se

2013-03-24 | 14:57:42
Bloggadress: http://www.ulay.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback