Helvetesnatt

Usch vilken natt det har varit. Jag har nog sammanlagt sovit en timme från 22 igår till klockan 13 idag. Men trots det så är jag relativt pigg nu. Metallica blev dålig igår efter att hon fått sin kvällsmat, hon hostade och hade sig, och vid 22-tiden så kräktes hon litegrann. Sen fortsatte natten med att hon hostade och harklade sig var tionde minut ungefär och fick upp en massa slem. Vi blev såklart jätteoroliga, vad var det för fel på vår lilla tjej?

Eftersom Jonas skulle upp och jobba så hade jag koll på henne under natten medan han fick sova. Vi flyttade in vattenskålen i sovrummet och hon var upp och drack mellan varven, annars sov hon mest mellan hostattackerna. Vid tre-tiden var vi tvugna att duscha av henne, för då hade hon fått slem i pälsen, men det gick bra det å. Hon fick lite mat och så var vi ut så att hon fick göra sina behov, och då var hon hur glad och pigg som helst. Skuttade runt ute och viftade på svansen som om allt var bra. Dock fortsatte hon att hosta och slemma när vi kom in.
 
Jonas rastade och matade henne som vanligt när han gick upp, och hon var fortfarande sitt vanliga jag, pigg och glad och busig, men med återkommande harklingar och slem. Fick tag på en veterinär vid åttatiden efter att ha pratade med min hundkunniga kompis, men veterinären lugnade oss med att det nog bara var en släng av förkylning. Hon kunde höra Metallica hosta genom telefonen och hon trodde inte att det var någon fara, men att vi skulle hålla koll ifall hon blev slö eller fick feber. Och så tipsade hon att jag kunde ge Metallica lite honungsvatten för att lena halsen. Vi somnade om och sov en knapp timme.
 
Vid halv elva var vi ut och hon fick mat som vanligt, dock med en matte som var helt slutkörd efter en sömnlös natt och som längtade efter att husse skulle komma hem så att jag fick sova en liten stund. Som tur var slutade Jonas tidigare eftersom det var skärtorsdag, och när han kom hem var Metallica mycket bättre. Färre hostattacker och fortfarande pigg som vanligt. Tanken var att jag skulle försöka sova nån timme nu när han kunde ha Metallica, men då hade jag redan gått över på reserven så jag klev upp och åt frukost istället.
 
Nu har hon varit bra större delen av dagen. Hon har hostat till någon gång, men inte alls på samma vis som under natten, så förhoppningsvis har det passerat, vad det nu var hon fick en släng av. Men man känner sig så hjälplös när man inte vet vad som är fel och hon blir dålig så hastigt. Skönt att det finns kloka människor omkring oss som kan hjälpa till, för att söka svar på nätet är ju en enda stor fälla där alla symptom verkar peka på livsfara. Och nu verkar hon ju vara bra igen, så vi håller tummarna för att vi får sova som vi ska i natt.
 
Trött liten tjej med hosta

Kommentarer
Hanna Karlsson säger:

Fy så jobbigt det låter!

Svar: Ja, det var inge vidare, men nu är hon frisk :)
lindahedberg.blogg.se

2013-03-31 | 21:37:43
Bloggadress: http://hannafialotta.blogg.se/
Elin 22år & vill bli mamma säger:

stackare :(

Svar: Ja, det var en jobbig natt, men nu är hon bra igen :)
lindahedberg.blogg.se

2013-04-01 | 09:52:02
Bloggadress: http://eluus.blogg.se
Emma säger:

Ursch, vad jobbigt! Skönt att hon blev bättre fort ändå! Man blir så jäkla orolig, å man önskar verkligen att de kunde prata å säga vad som är fel!!

Svar: Precis, det hade varit så bra om hon bara hade kunnat tala om att det var en förkylning, men nu gick det ju väldigt bra ändå så det var skönt :)
lindahedberg.blogg.se

2013-04-05 | 21:37:00
Bloggadress: http://ulay.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback