Sötåsen, dag 1

Hej hopp! Fösta skoldagen vankas idag, klockan ett ska jag träffa mina floristpolare och lärare, spännande! Har redan hunnit bekanta mig med lärarna dock, jättetrevliga båda två :)
 
Resan hit gick smärtfritt, förutom en äckligt tung resväska. Tåget var ersatt med buss en sträcka pga trasig räls och där fruktade jag för att jag skulle missa min anslutning i Hallsberg, men det gick bra. Tåget kom i tid och snälla Ann-Christin på Internatet kom och hämtade mig på stationen. Installerade mig i mitt rum, packade upp och bäddade sängen, skypade med Jonas och sedan blev det en dusch och ett par avsnitt TBBT i sängen. Sov som en stock och hade riktigt svårt att ta mig ur sängen i morse, men vaknade till ett Töreboda med strålande sol. Getterna i hagen utanför mitt fönster viftade glatt på svansen som morgonhälsning.
 
Gick ett varv runt området och bekantade mig med byggnaderna. Sedan blev det frukost/förmiddagsfika och nu ska jag strax upp och äta lunch. Fy vad roligt att det äntligen är dags, och än så länge trivs jag hur bra som helst här. Bor i ett litet rum med säng, skrivbord och garderober, och delar pentry och toalett/dusch med tre andra rum, som troligtvis skulle vara tomma i alla fall ett par veckor. Lite skönt att kunna rå sig själv utan att störa/bli störd faktiskt. I "lägenheterna" runt omkring flyttar folk in för fullt, gymnasieeleverna som ska gå naturbruk.
 
Nu ska jag kila upp till matsalen och käka lite kycklinggryta. Adjö!

Skolstart

I morgon bär det av mot Töreboda och skolstarten på Floristutbildningen. Shit så spännande! Ikväll varvar jag packning med att mysa med hunden och längta efter sambon som är på festival. Det mesta har hittat ner i resväskan men täckte, kudde och lakan är kvar att packa. Hur nu det ska gå. Tur att jag köpte vakuumpåsar på Rusta, en lifesaver i det här fallet! Annars hade det nog aldrig gått.
 
På måndag börjar skolan och då väntar fyra spännande veckor på plats i Töreboda. Därefter börjar nästa spännade moment; butiksveckorna som lärling. Kan glatt säga att jag fick min önskeplats på Mobackes och jag ser så mycket fram emot att få komma dit och se hur de jobbar och lära mig. Är så tacksam för att jag får vara där.
 
Kommer att vara nere två veckor i sträck nu, sen kommer jag troligtvis hem över helgen för att sen åka tillbaka och göra ytterligare två veckor. Annars går jag väl under utan mina älsklingar.
 
Ser så himla mycket fram emot att börja, och har ingen aning vad jag har att vänta mig. Om det kommer att kännas helt rätt eller inte. Men det tror jag nog. Så i morgon kväll vid den här tiden sitter jag förhoppningsvis på mitt internatrum. Internatföreståndaren skulle vara så snäll och hämta mig vid tåget. Det lyfte en enorm oro från mina axlar, tänk vilka fina människor det finns!
 
Nu ska jag packa det sista som går att packa för ikväll (smink och mobilladdare får vänta till i morgon) och sen ska jag mysa upp mig i soffan med en kopp te och Metallicabus. Hur ska jag klara mig utan min gofia?
 

Bild från min och Metallicas skogspromenad i veckan.