If only I had an enemy bigger than my apathy I could have won

Jag väntar. På en framtid som snart ska komma. Väntar. Grubblar. Och hur ska det gå och hur ska det bli och vad är rätt och kommer jag någonsin våga lita på vad jag vill och vad jag känner? Och det gör ont inuti och det gör ont utanpå och där mitt emellan. Och jag vet inte om smärtan är på riktigt eller bara en illusion men jag önskar att en doktor ska ge mig ett piller och säga: Här, allt blir bra nu.
 
Men på riktigt så vet jag att så inte är fallet. Saker och ting blir inte bara bra. För vore det så så vore det ingen mening. Det är kampen som är meningen. Lidandet på vägen till nåt bra.
 
Och här har det gått dagar med täcket över huvudet och knäna till hakan och jag har räknat ränderna på tapeten och letat mönster i sofftyget och förbannat min kropp och min själ för att den gör såhär mot mig. För att allt gör så ont. Även den lättaste smekning och de finaste orden gör ont. Men vad värre är när mitt onda gör ont i andra.
 
Och sen på en minut så hittar jag den där livsginstan som jag trodde var tappad för alltid. Och han står ut och han skrattar för att jag skrattar igen. Och jag tänker: Aldrig mer. Aldrig mer låta det bli sådär svart igen.
Men jag vet att det kommer hända igen. Jag kommer falla igen och inte veta varför och sedan långsamt ta mig upp. För det är så det fungerar. Vi faller för att kunna resa oss igen.
 
Så jag fortsätter vänta. På i morgon och nästa vecka och bättre dar. På ett mindre värkande hjärta och en helare själ och en kropp som inte ständigt värker. Medan de fina dagarna här och nu bara får passera.
Dumma mig.
 
Jag ska skärpa mig. Jag lovar. Någon gång när jag har nått den där toppen och mörkret inuti har skingrat sig.
 
Men till dess så väntar jag.
 
There will come a time, you'll se, with no more tears
And love will not break your bones, but dismiss your fears
Get over your hill and see, what we'll find there
With grace in your heart and flowers in your hair

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback